Ankara Büyükşehir Belediyesinden çiftçiye dev destek! Yem ve toprak analiz desteği!

Ankara Büyükşehir Belediyesi ülkemizde tarıma en çok destek veren belediyeler arasında. Çiftçilerin daha çok üretebilmesi ve zenginleşebilmesini sürekli söyleyen Mansur Yavaştan dev destek!

Ankara Büyükşehir Belediyesi çiftçilere ve üreticilere destek amacıyla büyük bir destek kampanyasına başladı. Üretimin sürekliliğini ve kalitesini arttırmak için başlanan bu uygulamada yem ve toprak analizi ücreti alınmayacak. Mansur Yavaş geldiği günden itibaren sürekli yerli üreticiyi destekleyeceğiz açıklaması ile üreticileri teşvik etmiş ve halkın kendi ihtiyaçlarını kendi bünyesinden karşılamasını sağlamıştır.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı Çiftçi Kayıt Belgesine sahip çiftçilere ücretsiz yem ve toprak analizi hizmeti vermeye başladı. Çiftçiler; yerinde yapılacak toprak analizi sonrası hazırlanan rapor ile toprağın hangi minerallere ihtiyaç duyduğu ve hangi tip gübre kullanılması gerektiği konusunda bilgilendirilecek.

ÜCRETSİZ TOPRAK VE YEM ANALİZİ ÇİFTÇİLERİ GEREKSİZ MALİYETTEN KURTARACAK
Gübre kullanımını azaltmak ve çiftçiyi gereksiz maliyetten kurtarmak için başlatılan uygulama kapsamında çiftçilerin aldıkları toprak numunelerinde; toprağın yapısını, organik madde miktarını, azot, fosfor ve potasyum değerlerini belirleyecek analizler yapılacak. Çıkan rapora göre toprağın hangi minerallere ihtiyaç duyduğu ve hangi tip gübre kullanılması gerektiği konusunda çiftçiler bilgilendirilecek.

Hayvancılık ile uğraşan çiftçilerin hayvanlarına verdiği yemlerin besin değeri de yine ABB ekipleri tarafından ölçülecek. Yerli üreticilere süt ile et veriminin nasıl artırılacağı yönünde tavsiyeler verilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri Haberleri