Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden vatandaşa yakacak dönüşümü

Çevre dostu projeleriyle sık sık gündeme gelen Ankara Büyükşehir Belediyesi dönüşüm projelerine imza atmaya devam ederken budanmış veya devrilmiş ağaçların parçaların, odunların atıklarını geri dönüştürüyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından birçok faaliyet hayata geçirilmeye devam ederken BelPlas AŞ, devrilmiş, parçalanmış ağaçları yakacak haline getirirken vatandaşın ısınma ihtiyacının bu şekilde karşılanmasını sağlıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi değiştirmeye ve dönüştürmeye devam ederken planlanan göre vatandaşın yakacak ihtiyacını karşılamak amacıyla devrilmiş , parçalanmış ağaçlar BelPlas AŞ tarafından dönüştürülüyor.

ABB DÖNÜŞTÜRMEYE DEVAM EDİYOR

Çevre dostu projeleriyle sık sık gündeme gelen Ankara Büyükşehir Belediyesi dönüşüm projelerine imza atmaya devam ederken budanmış veya devrilmiş ağaçların parçaların, odunların atıklarını geri dönüştürüyor. ABB iştiraklerinden BelPlas AŞ ağaç ve odunların öğütülebilmesi için Kahramankazan’da bulunan Ova Fidanlığına üretim için 1500 metrekare kapalı alana bir tesis kurdu.

Ağaç parçaların ve odunların öğütme işleminin ardından talaş halinde getiriliyor ve kurutuyor. Kurutulan talaşlar ise makineler aracılığı ile yanma süresi ve sağladığı enerji bakımından diğer yakıtların önüne geçen pelet haline getiriliyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından pelet haline getirilen talaşların sosyal destek alan vatandaşların ısınma ihtiyacını gidermeleri için dağıtılacağı planlanıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri Haberleri