Ankara'da düzenlenen Karadeniz Ekonomik İşbirliği toplantısında kavga! yumruklar konuştu!

Ankara'da düzenlenen Karadeniz Ekonomik İşbirliği toplantısında Ukrayna Temsilcisi ve Rusya Temsilcisi arasında yaşanan tartışmada yumruklar konuştu.

Ankara'da düzenlenen Karadeniz Ekonomik İşbirliği toplantısında yumruklar konuştu. Rusya Delegasyonu Başkan Vekili Olga Timofeeva'nın konuşması sırasında Ukrayna heyetinin bayraklı protesto girişimi ortamı gerdi. TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un yaşanılan gerginliğe müdahele ederek durumu yatıştırmaya çalıştı. İki ülke arasında gerginlik koridora taştı.Ukraynalı Milletvekili Oleksandr Marikovsky'ın elindeki Ukrayna bayrağı, Rus delege Valey Stavitsky tarafından bir anda alındı. İki isim birbirine girdi.

Rus delege Valey Stavitsky beklenmedik bir anda açılan bayrağı almasıyla birlikte gerginlik tavan yaptı Rus delege, Ukraynalı Milletvekili Oleksandr Marikovsky'ın elinden Ukrayna bayrağını alınca Ukraynalı vekil çılgına döndü. Ukraynalı vekil Rus delegenin elinden bayrağı alarak kendisine yumruk attı. Görevlilerin sakinleştirme çabasına rağmen Ukraynalı Milletvekili Marikovsky Rus delegeye yumruk atmaya devam etti. Daha sonra görevliler Ukraynalı Milletvekilini oradan uzaklaştırdı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop olaya müdahele etti.

TBMM Başkanı Şentop, Ukraynalı heyetin bayraklı protestosuna müdahale etti. Toplantıya ara veren Şentop, çalışma düzenini bozan heyetin salondan dışarı çıkarılmasını istedi. Şentop, "Kime söz verdiysek o konuşacak burada. Bu toplantının huzurunu ve düzenini kimseye bozdurmam. Öyle bir niyeti olan varsa dışarı çıksın." ifadesini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri Haberleri