Ankara'da velilere 'Zor Zamanlarda Yaşamak' semineri gerçekleştirildi!

Bahçeşehir Koleji'nde velilerin de davetli olduğu ve katılım sağladığı Ankara İncek Kampüsü'nde verilen 'Zor Zamanlarda Yaşamak' konulu seminerde bir araya geldi.

Kahramanmaraş merkezli depremin meydana gelmesinin ardından deprem bölgesindeki birçok öğrenci çevre illere yerleştirilirken pek çok kişinin nakli Ankara'ya gerçekleştirilirken öğrencilere 'Zor Zamanlarda Yaşamak' konulu seminer verildi.

7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremin ardından 4 bin öğrenci Ankara nakli başta olmak üzere farklı şehirlerdeki kampüslere gerçekleştirildi. Bahçeşehir Koleji'nde velilerin de davetli olduğu ve katılım sağladığı Ankara İncek Kampüsü'nde verilen 'Zor Zamanlarda Yaşamak' konulu seminerde bir araya geldi.

SEMİNER DÜZENLENDİ!

'Zor Zamanlarda Yaşamak' konulu seminere birçok öğrenci ve veli katılım sağlarken Psikolog Prof. Dr. Acar Baltaş, "Bu dönemde iyi bir iletişim için karşındaki kişiyi akıl vermeden, duygusuna ortak olarak sabırla dinlemek çok önemli" dedi.

Türkiye'yi derinden yaralayan ve asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli depremin meydana gelmesinin ardından birçok kişi hayatını kaybederken deprem bölgesinde hayat durmuştu. Prof. Dr. Baltaş seminerde meydana gelen depremin ardından ruh sağlığını korumanın öneminden bahsetti.

DEPREM BÖLGESİNDEN GELEN GÖRÜNTÜLERİN ETKİSİ

Deprem bölgesinden gelen görüntülerin beraberinde depresifliği de ortaya koyduğunu belirten "Deprem sonrası desteğin öncelik olduğu gruplar sırasıyla çocuklar, engelliler, yaşlılar, kronik hastalığı olanlar ve kadınlardır. Diğer taraftan günlerce televizyondan veya sosyal medya üzerinden enkaz ve kurtarma görüntülerine maruz kalan, afetin içinde yaşamadıkları halde, olayları televizyon ve sosyal medya bağlantılarından izleyen Türkiye'deki milyonlarca insan da gelişmelerden derin bir şekilde etkilendi. Ekranda sürekli olarak yıkım ve kurtarma görüntülerini izlemek, toplumun ruh halini bozmuş ve birçok kişide depresif belirtilerin ortaya çıkmasına neden oldu. Bu belirtiler arasında üzüntü, enerji kaybı, genel bir isteksizlik hali ve suçluluk duygusu en başta gelenlerdir" dedi.

Deprem bölgesinde beslenme sonrası bir insanın en çok ihtiyacı olan şeyin güvenlik olduğunu belirten Prof. Dr. Baltaş "Beslenmeden sonra insanın en temel ihtiyacı güven ve güvenliktir. Yaşadığımız deprem bu ihtiyacımızı zedelemiş ve hayatın bütünüyle kontrolümüzün altında olmadığını gösterdi. Yaşadığımız türden toplumsal travmalar toplumun birbirine kenetlenmesiyle ve süreç içinde iyileşir. Yardım etme ve iyilik yapma duygusunun, anlam arayışına da temel oluşturarak güçlü bir iyileştirici etkisi olduğu, bilimsel olarak kanıtlandı" ifadelerini kullandı.

ankarabulteni.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri Haberleri