Türkiye Gazetesi Ankara Temsilcisi Akif Bülbül'den önemli açıklamalar

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem nedeniyle zarar gören illerden birisi olan Hatay için çağrıda bulundular.

Türkiye Gazetesi Haber Müdürü Fatih Selek ve Türkiye Gazetesi Ankara Temsilcisi Akif Bülbül oldukça önemli açıklamalarda bulundu. Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem nedeniyle zarar gören illerden birisi olan Hatay için çağrıda bulundular.

Türkiye Gazetesi Haber Müdürü Fatih Selek devletin tüm imkanlarının sahada görüldüğünü belirterek "Devletin bütün imkanlarını sahada gördük. Sivil toplum kuruluşlarını gördük, belediyelerimizi gördük. Biz büyük bir devletiz, güçlü bir milletiz" dedi.

HATAYLI VATANDAŞLARA SESLENDİ

Türkiye Gazetesi Ankara Temsilcisi Akif Bülbül deprem dolayısıyla Hatay'ı terk ederek çevre illere giden vatandaşlara seslenerek ''Hatay'ı terk eden Hataylılar, en kısa sürede Medeniyetler Şehri'ne bir an önce dönüş yapmalı" dedi. İki gündür deprem bölgesinde olduklarını belirten Selek yaşanan korkutucu yıkımlar nedeniyle hayrete düştüğünü belirtti.

Selek depremle meydana gelen yıkımın tarifinin olmadığını belirterek "Ayakta kalan bina sayısı çok az. Hemen hepsi hasar almış. Sanıyorum Hatay'ı sıfırdan inşa etmek gerekecek. Devletin bütün imkanlarını sahada gördük. Sivil toplum kuruluşlarını gördük, belediyelerimizi gördük. Biz büyük bir devletiz, güçlü bir milletiz. Bu yaraları saracağız, şehirlerimizi yeniden ayağa kaldıracağız. Çadır kentlerde kalan insanlarla sohbet etme imkanı yakaladım. Hemen hepsinin dilinde şu var; 'şükür' diyorlar. Hayatta kalma mücadelesi ediyor, şükrediyor. Bu önemli bir şey, içinde bulunduğu şartların farkında." ifadelerine yer verdi.

''SOKAK VE CADDELERE GİRMEK MÜMKÜN''

Akif Bülbül depremin meydana gelmesiyle Hatay'ı ziyaret ettiğini ve sokaklara, caddelere girmenin mümkün olmadığını söyledi. Bülbül "Sokaklara, caddelere girmek mümkün değil. Enkazlar, yıkıntılar terk edilmiş boş şehri andıran görüntü içerisindeydi. Devlet bütün imkanlarıyla seferber olmuştu. Sokak içlerine, caddelere, yerleşim merkezlerine fazla giremedik ama kısa bir turumuzda gördüğümüz manzara korkunçtu. Asrın felaketi denmesinin sebebi de bu olduğu açıkça gözler önüne serilmişti. Devletin, milletin birlik ve beraberliği, kardeşliği, şefkati Hatay'da birkaç gün sonra hissedilmeye başlamıştı. Hatay'ı terk eden Hataylıların en kısa sürede Medeniyetler Şehri'ne bir an önce dönüş yapmaları ve bu şehrin eski kültür hayatına, toplumsal yaşantısına kavuşması lazım. İnsanların yüzünde gördüğümüz manzara korku, tedirginlik gözyaşları kurumuş artık insanların yakınlarını kaybedenlerin bir hüznü var" ifadelerini kullandı.

ankarabulteni.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri Haberleri