Bağ-Kur vatandaşlar buraya! Bakan Bilgin erken emeklilik müjdesini verdi 9 bin prim günü şartında düzenleme

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapılan son dakika açıklamasında milyonlarca Bağ-kurluyu yakından ilgilendiren düzenlemeler yapıldığı belirtildi.

Milyonlarca vatandaşın gündeminde yer alan EYT'nin ardından başvurular tamamlanırken Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT)'den yararlanan milyonlarca kişi ilk maaşlarının yatacağı güne geri sayım yapmaya başladı. EYT hala gündemde yer alırken Bağ-kurlu vatandaşlar için bir müjde duyurusu yapıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapılan son dakika açıklamasında milyonlarca Bağ-kurluyu yakından ilgilendiren düzenlemeler yapıldığı belirtildi. Bakan Bilgin dikkat çeken açıklamasında 9 bin prim günü şartı ile emekli olabilen Bağ-kurlu vatandaşlar için yeni bir düzenleme yapıldığına dikkat çekti.

BAĞ-KUR'LU PRİM GÜNÜ ŞARTI DÜŞÜRÜLECEK Mİ?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran'la görüşme sağladı. Görüşmede konuya ilişkin çalışmalar hakkında konuşulduğuna dikkat çeken Bakan Bilgin müjdeli haberi verdi Milyonlarca Bağ-kurluyu yakından ilgilendiren açıklamasıyla dikkat çeken Bakan Bilgin açıklamasıyla heyecanlandırdı.

Bakan Bilgin'den 9000 prim günü şartının düşürülmesini istediği söylenilen ATO Başkanı Gürsel Baran'ın bu isteği görüşüldü. Ankara Ticaret Odası tarafından yapılan açıklamada Bakan Bilgin'in talebi olumlu karşıladığı aktarıldı. ATO internet sitesi üzerinden yayımlanan açıklamada "ATO Başkanı Baran'ın talebini olumlu karşılayan Bakan Bilgin de, işverenlerin sağladıkları istihdama göre emeklilik prim gün sayısında düzenlemeyi içeren bir çalışma içinde oldukları müjdesini paylaştı." ifadeleri yer aldı.

İşverenler tarafından sağlanan istihdam sayısına göre bir kriter belirleneceğinin ve bu noktada çalışmalar düzenlendiğinin altını çizen Bakan Bilgin bağ-kurlu vatandaşlara müjdeyi vermiş oldu.

ankarabulteni.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri