Bayram sonrası altın fiyatları ne olacak? İslam Memiş kritik soruyu yanıtladı!

3 Mayıs tarihinde açıklanacak ABD Merkez Bankası FED faiz kararının bu noktada büyük bir önem taşıdığını dile getiren İslam Memiş aynı zamanda yükselişlerin bitmediğini dile getirdi

Geçtiğimiz hafta rekor rakamına ulaşan gram altın yatırımcıların dikkatini yakından çekerken özellikle de gram altındaki yükseliş tüm hafta boyu devam etti. Vatandaşlar altın fiyatlarını gün gün takip ederken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş önemli açıklamalarda bulunarak serbest piyasalarda altın fiyatlarının 1.300 TL seviyelerinde olduğunu bu fiyatın altındaki sarkmaların alım fırsatına dönüşebileceğini açıkladı.

BAYRAM SONRASI ALTIN YÜKSELİR Mİ?

Özellikle bu hafta kar satışlarının başlayabileceğini dile getiren İslam Memiş şunları dile getirdi;

''Ons tarafında 2 bin dolar seviyesinin üzerindeyiz. Şu anda gram altın serbest piyasalarda 1315 – 1322 lira seviyesinde. Yine 1300 lira seviyesinde haftaya başladık. Ons tarafında 2 bin dolar seviyesinin altına zaman zaman sarkmalar oluyor. Muhtemelen 1990-1985 bu bant aralığında bu hafta bir geri çekilmenin mümkün olacağını ben tahmin ediyorum. Yıllık baz yine pozitif beklentimizi devam ettiriyorum. Özellikle bu hafta biraz daha kar satışları yaşanabilir, 1985 dolar seviyesine kadar. Çünkü, dolar endeksinde 102 seviyesine kadar bir toparlanmanın mümkün olacağını söyleyebilirim.''

ALTIN FİYATLARI NE KADAR OLACAK?

3 Mayıs tarihinde açıklanacak ABD Merkez Bankası FED faiz kararının bu noktada büyük bir önem taşıdığını dile getiren İslam Memiş aynı zamanda yükselişlerin bitmediğini dile getirerek “Bayram sonrası biraz daha yatay bir seyirde gidişatına devam edebilir. Çünkü, gözlerimiz 3 Mayıs’ta ABD Merkez Bankası’nda Fed’in faiz kararında olacak. Piyasalar yavaş yavaş Fed’i fiyatlayabilir. Bu da ons altında sakin bir seyri gündeme getirebilir. Bu yükselişler bitti anlamına gelmiyor, yaz aylarından 1450- 1550 dolaylarında olabilir gram tarafında. Ons tarafında 2 bin 350 dolar seviyesini göreceğiz. Ancak yılın ilk çeyreğinde ve yılın ikinci ayında zaman zaman kar satışları bekle-gör modunda görmemiz mümkün olacaktır.” ifadelerine yer verdi.

Vatandaşların serbest piyasaya kanmaması gerektiğini belirten İslam Memiş açıklamalarını “Fırsatlar şimşek gibi yani hızlı gelip geçiyor. En büyük yanılgı da serbest piyasa ile ekran fiyatları arasındaki fark. Serbest piyasaya kanan vatandaşlar çok oluyor. 1300 lira seviyesinin altına sarkmalar orta ve uzun vadede yatırımcılar için alım fırsatı oluyor. Özellikle 1300 lira altındaki sarkmalarda yine 1270 gibi rakamlar alım fırsatı oluyor.” diyerek noktaladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri