EYT'liler dikkat! İlk maaşlar hesaplara yatıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada emekli maaşı ve bayram ikramiyelerinin bayram öncesi yatırılacağını belirtmişti.

Milyonlarca vatandaşın yararlandığı Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Meclisten geçerek onaylanan EYT sonrasında milyonlarca vatandaşın gündeminde paraların hesaba ne zaman yatacağı vardı. EYT'lilerin iple çektiği o büyük gün geldi, çattı. İlk maaşlar hesaplara yatıyor.

Tüm başvuru işlemlerini tamamlayan EYT'li vatandaşlar bugünden itibaren hem maaşlarını hem de ikramiyelerini alacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasıyla 2 bin TL'ye yükseltilirken EYT'liler de 2 bin TL bayram ikramiyesinden yararlanacak.

EYT ÖDEMELERİ HESAPLARA YATIYOR!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada emekli maaşı ve bayram ikramiyelerinin bayram öncesi yatırılacağını belirtmişti. Emekli aylıkları ve bayram ikramiyeleri ile ilgili tarihler ise netleşti. Tüm emeklilere olduğu gibi EYT'li vatandaşlara da bayram ikramiyesinin 2 bin TL olarak ödeneceği belirtildi.

Ödeme tarihlerine ilişkin detaylar ise şu şekilde yatıyor;

  • 17-18-19-20 Nisan olanlar bugün
  • 21-22-23 Nisan olanlara 15 Nisan
  • 4-25-26 Nisan olanlara ise 16 Nisan
  • Bağ-kur 25-26 Nisan olanların 17 Nisan tarihinde ödemeleri gerçekleştirilecek.

Milyonlarca emeklinin yararlanacağı bayram ikramiyesi bu sene 2 bin TL olurken bayram ikramiyesi ödemesinden tüm emekliler ve EYT'liler dahil 15 milyonun üzerinde kişi yararlanacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri