İslam Memiş'ten gram altın değerlendirmesi geldi

Gram altın için yaptığı birçok tahminde genellikle yanılmayan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş gram altınla ilgili güncel bir değerlendirmede bulundu.

Vatandaşlar 14 Mayıs tarihinde yapılacağı kesinleşen Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik yatırımlarına başladı. Seçim tarihinden sonra gram altının yükseleceği iddiaları kuyumcuların önünde uzun kuyrukların oluşmasına neden olurken yatırım amaçlı altın tercih eden vatandaşlar her gün gram altınla ilgili yatırımcı ve ekonomistlerin tahminlerini incelemeye devam ediyor.

Gram altın için yaptığı birçok tahminde genellikle yanılmayan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş gram altınla ilgili güncel bir değerlendirmede bulundu. 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri için altın fiyatlarında yükselme gerçekleşeceği konuşulurken parasını altına yatıran birçok yatırımcı İslam Memiş'in açıklamasını merak etti.

İSLAM MEMİŞ PİYASAYI DEĞERLENDİRDİ!

Katıldığı YouTube programında konuşan İslam Memiş piyasadaki son durum hakkında değerlendirmede bulunurken şunları dile getirdi;

"Yeni normalimiz belirsizlik. Artık insanlarımız buna alışsa iyi olur. 2023 yılında her ayın birbirinden farklı fiyatlamada olacağını, profesyonel yatırımcının kazanacağı, acemi yatırımcının risklerle karşı karşıya kalabileceğini ifade etmiştim. Küresel piyasalarda zaten bir tıkanıklık vardı.''

Ciddi bir belirsizliğin hakim olduğunu belirten İslam Memiş ''İnsanlar bırakın para kazanmayı, paralarının bile garanti altında olmadıklarını sorgular hale geldi. Ciddi bir belirsizlik var. Bu dağın arkasındaki hikayeye baktığımızda Çin ne istiyor? Avrupa'da enflasyon mu istiyor, yeni bir ticari alan mı oluşturmak istiyor, ABD-Çin ticaret savaşları yeniden gelecek mi? Bunlar da sorgulanıyor. Artık normalleşen, gelenekselleşmiş bir yatırım aracı veya yatırım süreci görmeyeceğiz.'' ifadelerini kullandı.

''YATIRIMCI TAKİP ETMELİ'' DEDİ!

Farklılaşan bir ekonominin görüleceğini dile getiren İslam Memiş ''Farklılaşan bir ekonomik düzen göreceğiz diye tahmin ediyorum. Şu anda para savaşları var ve muhtemelen Çin başı çekecek, Rusya destek verecek.'' dedi.

2023 yılı için altında beklediği kar oranını açıklayan İslam Memiş hem altın hem de gümüş için yaptığı değerlendirmesinde "Bu zirveler test edilecek, kaçınılmaz. 2023'te artık kaçış yok. Yükseliş yeni başladı, kimsenin tereddüdü olmasın. 3 ayda gramında 170 lira değeri arttı. Ons altın 2028 dolara kadar yükseldi. 205 dolarlık bir değer artışı. Yılın ilk çeyreği bu şekilde, yılın ikinci çeyreğinde de değer artışı devam edecek ancak aylık bazda kar satışlarının gelmesi gerekiyor. Gram tarafında 1250 lira seviyesini takip etmemiz gerekiyor. İlk destek seviyeleri buralar. Aşağısında farklı alımlar var. Yatırımcı bunları yakından takip etmeli." dedi.

ankarabulteni.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri