Milyonlarca sigortalı çalışan, çalıştıran dikkat! Alın teriyle kazandığınız 48 bin TL hesabınıza yatacak

Devlet tarafından sağlanan prim, indirim ve teşvikler istihdamın canlanmasını sağlamaya devam ediyor.

Türkiye 14 Mayıs tarihinde gerçekleşecek seçime adım adıma yaklaşmaya devam ederken özellikle de son dönemlerde seçime yönelik bir çok karar alınırken bu çerçevede düzenleme gerçekleştirildi. İşveren prim teşvikinden yararlananların sayısı 12 milyonu geçti.

Özellikle de imalat sektöründe istihdam yaratan işletmeye işçi başına verilen destek 48 bin lirayı geçerken diğer sektörler için bu rakam 35 bin liranın üzerinde oldu. Devlet tarafından sağlanan prim, indirim ve teşvikler istihdamın canlanmasını sağlamaya devam ediyor.

İŞVERENE DESTEK SAĞLANMAYA DEVAM EDİYOR

Sigortalı istihdamın artması, bölgesel yatırımların özendirilmesi ve kadınların iş dünyasına kazandırılması amacıyla milyonlarca çalışan için prim indirim, teşvik ve destekler sağlanırken 5 puanlık indirim başta olmak üzere 18 başlıkta prim desteği sağlanıyor.

Devlet tarafından sağlanan Asgari ücret desteği, işsizlik ödeneği, sosyal yardım alanların istihdamına prim teşviki devam ederken İşveren prim teşvikinden yararlananların sayısı 12 milyonu geçti. Bunun yanı sıra sosyal hizmetlerden yararlananlar için verilen teşvik 60 ayı buluyor.

İşsiz vatandaşların istihdamını sağlayan özel sektör işverenlerine sosyal güvenlik primi işveren payları desteği 2 bin 51 lira ile 15 bin 387 lira arası değişim gösteren destek sağlanıyor. Bunun yanı sıra Genç, kadın ve mesleki belge sahibi olanlara yaşa göre 6 ile 54 ay arasında sigorta prim teşviki veriliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri