Uzman isim altın yatırımcısını sevindirdi! Bu işin ucunda zarar eden olmayacak!

Yatırımcılar her geçen gün altın fiyatlarını yakından takip etmeye devam ederken Ekonomist Prof. Dr. Oral Erdoğan oldukça önemli tahminlerini altın yatırımcıları ile paylaştı.

Nakit parasını en çok tercih edilen yatırım araçlarından birisi olan altına yatırarak bu şekilde kar etmek isteyen yatırımcılar altın fiyatlarında nasıl bir dalgalanma olacağını merak ederken uzman isim önemli açıklamalarda bulundu. 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinin yaklaşması nedeniyle altın fiyatları büyük önem taşıdı.

Yatırımcılar her geçen gün altın fiyatlarını yakından takip etmeye devam ederken Ekonomist Prof. Dr. Oral Erdoğan oldukça önemli tahminlerini altın yatırımcıları ile paylaştı. Faiz üst sınırı kararını hatırlatan uzman isim altının düşse de yükselse de yüzde 8,5 getiri sağlayacak yöntemi açıkladı.

O YÖNTEMİ AÇIKLADI!

Ekonomist Prof. Dr. Oral Erdoğan altın fiyatlarının düşse de yükselse de getiri sağlayacağı o yöntemi açıklarken “Bu etki fiyatlara yansıyabilir. Yani altın fiyatlarındaki yükseliş yumuşayabilir. Altında kısa süreli geri çekilmeler olabilir diye düşünüyorum. Altında bir dengelenme sürecine girilebilir. Ama ardından görüntü şu: Amerika’da faiz artırımının üst sınırına gelindiğini düşünüyorum. Buranın üzerine çok çıkılamayacağı için faiz cazibesi altına göre yüksek olamayacak. Diğer tarafta gelecek sene başlarında ülkenin hisse senetleri piyasasında çöküş de gelebilir. Bu gibi durumlarda altının yatırım portföyünüzde bulunması gerekiyor.” ifadelerine yer verdi.

Altında meydana gelebilecek herhangi bir hareketlenme karşısında yatırımcıyı koruyacak önemli açıklamalar yapan Erdoğan “Türkiye’ye dönüldüğünde Kur Korumalı Mevduat var. KKM sadece dolarda değil euro ve altın için de yapılabiliyor” diyerek yatırımcıyı koruyacak yöntemi açıkladı.

YATIRIMCILAR ZARAR ETMEYECEK!

Yatırımcılara önemli tavsiyelerde bulunan Erdoğan “Altına yatırım yapmak yerine altına dayalı kur korumalıya birikiminizi koyduğunuzda faizleri yüzde 20’lerin üzerini gördü. Çünkü KKM’de faiz üst sınırı kaldırıldı. Ama altın yüzde 20’den fazla değer kazanırsa bu dönemde üzerini de devlet ödeyecek. Böylece altının fiyatına karşı kendinizi koruyorsunuz. Hem de altın fiyatları düşerse garanti edilen faiz oranı kadar da kazanabiliyorsunuz” şeklinde konuştu.

EDİTÖR NOTU: haber içeriğinde yatırım tavsiyesi bulunmamaktadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri