Ankara'da Seçim Bölge Güvenlik Toplantısı: 601 bin 250 personel görev başında olacak!

Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi nedeniyle Seçim Bölge Güvenlik Toplantısı gerçekleştirildi.

14 Mayıs tarihinde yapılması beklenen 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili çalışmalar başladı. İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy seçim gününe dair açıklamasında 601 bin 250 personelin görevleri başında olacağını dile getirdi.

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili önemli kararlar almaya devam edilirken aynı zamanda seçim günü güvenliğin sağlanması adına belli başlı güvenlik kararları da alınmaya devam ediyor. 14 Mayıs tarihinde emniyet, jandarma, sahil güvenlik, güvenlik korucusu ve geçici güvenlik korucusu 601 bin 250 kişinin görevde olacağını dile getiren İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy Seçim Bölge Güvenlik Toplantısı'nda konuştu.

SEÇİM GÜNÜ GÜVENLİK SAĞLANACAK!

Seçim Bölge Güvenlik Toplantısı gerçekleştirilen Seçim Bölge Güvenlik Toplantısında önemli pek çok konunun üzerinde durulurken bu toplantı Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi nedeniyle gerçekleştirildi.

14 Mayıs tarihinde Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi üzerine birçok kişi sandığa gidecekken ülke çapında güvenlik ve huzurun sağlanması da en önemli noktalardan birisi. Güvenlik gerekçesiyle ifade özgürlüğünün önüne geçilmemesi gerektiğini belirten Ersoy "Burada dikkat edeceğimiz en önemli konu güvenlik gerekçesiyle ifade özgürlüğünün önüne geçmemektir. O kadar önemli bir seçimde esas olan özgürlüğü temin etmektir.

''GÜVENLİ ORTAM OLUŞTURULACAK''

Güvenlik, özgür bir ifade ve tercih ortamını sağlamak için vardır. Bu itibarla bizim temel sorumluluğumuz, birilerinin başkalarının özgürlük alanına müdahil olamayacağı, tercihlerin de özgürce yapılabileceği ve ifade edilebileceği güvenli bir ortamı tesis etmektir. Kampanya döneminde basına açık ve kapalı toplantılarda güvenlik tedbirlerini alırken bir üçüncü gözü mutlaka kullanacağız. Yani, alınan tedbirleri dışardan izleyecek, kontrol edecek bir mekanizma da oluşturacağız.'' dedi.

18 yaşından küçüklere seçim broşürü, seçim materyali, afiş dağıttırılmasına izin vermeyeceklerini dile getiren Ersoy çocukları korumaya yönelik de uygulamaların yapılacağını belirtirken açıklamasında ''Seçim kampanyalarında 18 yaşında küçüklere seçim broşürü, seçim materyali, afiş dağıttırılmasına izin vermeyeceğiz. Takdir edersiniz ki bu çalışmalarda kişiler bazen aşırı tepkiler gösterebiliyor, gerginlikler yaşanabiliyor. Mahallenin küçük çocuklarının ellerine siyasi parti broşürleri tutuşturulup onları tanımadıkları insanların önüne, evine, kapısına yollamak çocuklarımız açısından bir risk içeriyor. Dolayısıyla çocuklarımızı korumak adına uygulamayı bu şekilde devam ettirmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Toplantıya katılım sağlayan isimler arasında Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Ahmet Kendir, Jandarma Asayiş Başkanı Tümgeneral Ferdi Korkmaz, İller İdaresi Genel Müdürü Selçuk Aslan katılım sağladı.

ankarabulteni.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri