Bakan Bilgin'den Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşme görüşmeleriyle ilgili açıklama geldi!

Türk Metal Sendikasının 17. Olağan Genel Kurulu'na katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin önemli açıklamalarda bulundu.

Ankara'da bir otelde düzenlenen Türk Metal Sendikasının 17. Olağan Genel Kurulu'na katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Başkanı Ergün Atalay, Türk Metal Sendikası Başkanı Pevrul Kavlak eşliğinde düzenlenen Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmasıyla gündeme gelirken kamun işçilerini heyecanlandıran sözler dile getirdi.

700 bin kamu işçisini yakından ilgilendiren toplu sözleşme görüşmeleriyle ilgili heyecanlandıran açıklamalarda bulunan Bakan Bilgin açıklamasında "Çalışanlarımızı, emekçilerimizi mutlu eden bir sözleşmeye imza atacağız." ifadelerine yer verdi.

KAMU İŞÇİSİNİ İLGİLENDİREN AÇIKLAMALAR YAPILDI!

Konuşmasında taşeron işçiliği noktasında da büyük bir çözümü hayata geçirdiğinin altını çizen Bakan Bilgin açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi;

"Ama KİT'lerde kalan o dönem 80 bin civarında arkadaşımız vardı. Bazı kuruluşların yeniden taşeron işletmeciliğine müracaat etmesi sonucu sayıları arttı. Bu sorunu da çözeceğimizin sözünü verdik. Önümüzde çözülecek her dosyayı çalışıp kapatıyorum. En son kapattığım dosya, geçici işçiler dosyasıydı. Şimdi de önümüzde bu duruyor. Bunu da çözeceğiz."

''BEYAZ BAYRAK'' PROJESİNİ DUYURDU!

Sendikalaşma oranının yukarı çekilmesi gerektiğini belirten Bakan Bilgin önümüzdeki günlerde hayata geçecek bir projeyi daha duyururken proje hakkında bilgi vererek ''Demokratik toplum, örgütlü toplumdur. Örgütlü toplumun temelinde de işçilerin örgütlenmesi vardır. İşçiler örgütlenmeden diğer örgütlenmeler sağlam temellere dayanmazlar. Onun için örgütlü iş yerlerine imtiyaz, ayrıcalıklar veren bir uygulamayı, 'Beyaz Bayrak' projemizi de önümüzdeki günlerde hayata geçirmeyi planlıyoruz.'' dedi.

ankarabulteni.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri