İşsizlik oranları açıklandı!

TÜİK paylaştığı haberde işsizlik oranlarını açıkladı. Mart ayı işsizlik oranlarını açıklayan TÜİK yüzde 10 işsizlik oranının olduğunu paylaştı.

Günümüzün en büyük sorunlarından birisi iş bulma sorunu. Bir çok genç yeni mezun kişi işsizler kervanına katıldı. Uzun süredir iş bulma sorunu yaşayan kişilerin olması da gençleri etkiliyor. Gençler üniversiteyi bitirdikten sonra hemen bir işe kurma hayali kurarken gerçek hayata tosladılar. Gençler üniversitede aldıkları eğitimi saha yani çalışma alanlarında göstermek istiyor. Ancak okudukları alanda beklentilerini hem ücret hem de iş alanındaki yıpranma ile alamayan gençlerin umutları tükeniyor mu?

Türkiye İstatistik Kurumu /TÜİK)'in açıkladığı verilere göre Mart ayı işsizlik oranı Nisan ayına göre değişmedi. İşsizlik oranı yüzde 10 olarak açıklandı. İşsiz sayısı ise yeni yüzde ve Mart ayı verilerine göre 3 milyon 508 bin kişi oldu. Genç nüfusta işsizlik oranı ise artmaya devam etti. yüzde 0.7 artan gençlerde işsizlik oranı yüzde 20.1'e kadar yükseldi. TÜİK araştırmanın deprem bölgelerinde yapılmadığını açıklamasında belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri