YÖK Başkanı yüz yüze eğitimde Nisan ayını işaret etti!

Yükseköğretim Kurumu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar bugün gerçekleştirdiği konuşmasında yüz yüze eğitime de değindi.

Bugün İzmir'de Üniversitelerarası Kurul Toplantısı'nda konuşma gerçekleştiren Yükseköğretim Kurumu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar yaptığı açıklamalarda binlerce üniversite öğrencisi tarafından büyük bir merak ile beklenen yüz yüze eğitim konusuna değinildi. Üniversiteler için yaşanan deprem felaketinin ardından alınan uzaktan eğitim kararında herhangi bir değişikliğin yapılıp yapılmayacağı merak edildi. Gündemde yer alan bu konular hakkında ise Özvar, açıklamalarda bulundu.

HİBRİT ÖĞRETİM SEÇENEĞİ DE DEĞERLENDİRİLECEK!

Eğitim şeklinde herhangi bir değişikliğin yapılma ihtimali konusunda YÖK tarafından da önce de açıklama gelmişti. Yapılan açıklamalara göre okulda yüz yüze eğitim almak isteyen öğrenciler ve uzaktan eğitim ile öğrenimine devam etmek zorunda kalan öğrenciler için Hibrit eğitimin yapılabileceğine değinilmişti.

Konu hakkında açıklama yapan YÖK Başkanı Özvar, "Bu zorlu zamanlarda depremzedelere, üniversitelerimize ve öğrencilerimize destek olmak için Yükseköğretim Kurulu olarak bir dizi idari tedbir aldık. 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı bahar döneminin, bazı uygulamalı programlar hariç olmak üzere uzaktan öğretim yoluyla eğitimlerin başlaması yönünde bir karar aldık. Yine daha önce ifade ettiğim üzere, alınan kararı nisan ayı başı itibarıyla yeniden gözden geçirerek şartların elverişli hale gelmesi durumunda uzaktan eğitimin yanında yüzyüze eğitim imkanının da sunulduğu harmanlanmış (hibrit) öğretim seçeneğini değerlendireceğiz. Yükseköğretim Kurulu olarak birinci önceliğimiz, yükseköğretim sistemimizin afet sonrası hızlı bir şekilde normalleştirilmesidir" şeklinde yapılan açıklama ile Nisan ayının başında bu durumun kesinleşmesinin beklendiği ifade edildi.

KAYIT DONDURMALAR YAPILABİLECEK!

Tüm bunların yanı sıra bahar yarıyılında bu durumdan etkilenen öğrencilerin diledikleri şekilde kayıt dondurma yapabilecekleri öğrenildi. Kayıt dondurma seçeneğinin yanı sıra öğrencilerin kaldıkları yerden devam etmeleri ile birlikte özellikle de depremden etkilenen öğrenciler için bu süreç içerisinde kolaylıklar tanınacağı bilgisi verildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri