Bakan Murat Kurum 4 ay içinde 200 bin konut teslim edeceklerini açıkladı

Bakan Murat Kurum 4 ay içinde 200 bin konut teslim edeceklerini açıkladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesi inşa edilen konutların teslim tarihlerine dair açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, 200 bin konutun teslimi için bekleyen hak sahiplerine seslendi.

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli 2 büyük deprem 11 ili etkilemiş ve 50 bini üzerinde vatandaşımız yaşamını yitirmişti. Binlerce yapının yıkıldığı deprem felaketi sonrası Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından depremzedeler için deprem konutlarının inşa edileceği açıklanmıştı.

TOKİ tarafından inşa edilen deprem konutlarının teslim tarihi de depremzedeler tarafından merak edilirken ‘‘TOKİ deprem konutları ne zaman teslim edilecek?’’ sorularına yanıt aramaya başladı. Deprem konutlarının teslim tarihlerine ilişkin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’dan açıklama geldi.

048c067f-0222-40ff-b572-7fb2ca1fe643.jpeg

‘‘4 AY İÇİNDE 200 BİN KONUTU TESLİM EDECEĞİZ’’

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bugün akşam saatlerinde Malatya'ya geldi. Malatya Büyükşehir Belediyesinde kurumlar ile istişare toplantısına katılan Bakan Kurum, yetkililerden devam eden çalışmalara dair bilgiler aldı. Yapılan toplantı ile ilgili sosyal medya hesabı X (Twitter) üzerinden bilgiler veren Bakan Kurum, “Malatya’mızda afet konutlarının inşasında son durumu değerlendiriyoruz. 7 bin 881 depremzede ailemizi yeni evlerine kavuşturduk. 79 bin 133 ev ve iş yerinin inşasına devam ediyoruz.’’ dedi. En geç 4 ay içinde konutları teslim edeceklerini ifade eden Bakan Kurum, ‘‘11 ilimizde ise; 292 bin yuvamızın inşasını sürdürüyoruz. En geç 4 ay içinde 200 bin konutu teslim edeceğiz. 2025 bittiğinde depremin tüm izlerini hep birlikte silmiş olacağız" ifadelerine yer verdi.

Deprem bölgesinde en geç 4 ay içinde 200 bin konutu teslim etmeyi hedeflediklerini ifade eden Bakan Kurum, ziyareti sırasında TOKİ konutları inşaatlarını inceleyecek ardından Hatay'ın İskenderun ilçesine geçecek. Bakan Kurum’un burada da TOKİ konutlarının inşaatlarını ziyaret etmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.