2024 Öğretmen il emri verilecek mi, ne zaman verilir?

2024 Öğretmen il emri verilecek mi, ne zaman verilir?

MEB’e bağlı olarak çalışan öğretmenler 2024 yılı il emri hakkında merak ettikleri sorulara yanıt arıyor. Öğretmen il emrinin bu yıl verilip verilmeyeceği ve tarihleri de sorgulanan konular arasında yer alıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından öğretmenlerin mazerete bağlı iller arası atama işlemi için araştırmalar başladı. Öğretmenler 2024 il emri için gözlerini gözler MEB’e çevrildi. İl dışı atamada istediği tercihler gelmeyen öğretmenleri yakından ilgilendiren il emri ile ilgili olarak, ‘‘2024 Öğretmen il emri verilecek mi, ne zaman verilir?’’ sorusuna yanıt aranmaya başladı.

Öğretmen il emrine ilişkin son gelişmeler yakından takip edilirken ‘‘İl emri çıkacak mı, ne zaman?’’ soruları gündeme taşındı. Öğretmenler tarafından cevabı merak edilen sorulara ilişkin MEB’den açıklama beklenirken detayları derledik.

991ad6d8-20d7-4da1-949c-9fc46b043e61.jpeg

2024 İL EMRİ VERİLECEK Mİ, NE ZAMAN?

MEB'in son dakika duyuruları öğretmenler tarafından büyük bir ilgiyle takip ediliyor. Öğretmenler çeşitli mazeretlere bağlı iller arası tayin başvurularını yapmaları sonrası ve sonuçlar da açıklandı. Sonucu olumsuz olan öğretmenler il emri için bekleyişe geçti. Öğretmenler mazerete bağlı atama sürecini tamalarken il emri için ise MEB’den henüz açıklama gelmedi.

Öte yandan iller arası atama sonucunu duyuran Milli Eğitim Bakanlığı, ''Tercihleri doğrultusunda yer değişikliği gerçekleştirilemeyen öğretmenler için yeni bir çalışma gerçekleştirilmesi planlanıyor. Aile birliği mazereti başta olmak üzere diğer mazeret gruplarından da yer değişikliği gerçekleşmeyen öğretmenlerin, eğitim kurumlarının ihtiyaç durumları da göz önünde bulundurularak alınacak talepler doğrultusunda gerekirse birebir görüşmeler yapılarak taleplerin karşılanması sağlanacak.'' İfadelerine yer verildi.

MEB’ e bağlı resmi eğitim kurumunda çalışan öğretmenler il emri ile bir başka ilde geçici olarak görevlendirilirken bu sayede aile birliğini sağlamak isteyen öğretmenler bu atama yöntemini tercih eder.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.